یکی از زیباترین فونتهای دستنویس و فونت های فانتزی فارسی فونت حناچی (w_Hanachi) می باشد، که با داشتن ظاهری ساده و چشمنواز، به عنوان قلمی محبوب در بین طراحان حرفهای و آماتور شناخته میشود. این فونت به عنوان اولین دستخط تولیدشده برای مجموعهی قلم برتر، در سال ۸۹ شکل گرفت و طراحی اولیه آن در کورل انجام شد. از همان ابتدا با وجود طراحی این قلم توسط روشهای قدیمی و ارائهی تنها یک وزن از آن برای مخاطبان، استقبال از فونت حناچی بسیار چشمگیر بود و علاقهمندان به آن را طیفی از طراحان حوزههای ادبی و هنری، طراحان کودک و نوجوان، هنرمندان آماتور و… در بر میگرفت.
بیشتر با فونت حناچی آشنا شوید
ایدهی طراحی و ساخت فونت حناچی، از دستخط زیبای یک دانشجوی رشته معماری به نام زهرا حناچی شکل گرفت. او که دانشجوی دانشکده هنرهای زیبا بود، با توجه به رشته تحصیلی و ذوق هنری سرشار خود تصمیم گرفت قلمی برای نیازهای هنری و معمارانه طراحی کند. در نسخه اولیه قلم حناچی به دلیل استفاده از ابزار طراحی قدیمی، حروف دارای تمیزی کافی نبودند و تا مدتها نیاز به بازطراحی این فونت زیبا احساس میشد. سرانجام با گذشت ده سال از زمان تولد فونت حناچی، نسخه اصلاحشده آن همراه با سه وزن دیگر طراحی شد و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
زیباترین قلم دست نویس ایرانی
همانطور که اشاره شد، طراحی فونت حناچی بر اساس جزوههای دانشجوی هنرمندی به نام زهرا حناچی شکل گرفت و همین امر، شباهت این فونت را به دستخط رایج بسیاری از مردم بیشتر میکند. سادگی نوشتار حروف w_Hanachi باعث استقبال مخاطبان برای تمرین و یادگیری آن به عنوان یک دستخط زیبا شده و این فونت نیز اغلب در بین خطهای منتخب استادان و معلمان خوشنویسی، به شاگردان علاقهمند آموزش داده میشود. بسیاری از افراد، این فونت را به منظور بهبود دستخط خود حین نوشتن نامه، پر کردن فرمهای اداری، نوشتن برگه چک و… یاد میگیرند.
چرخش انگشتان در لابلای حروف حناچی
عدم استفاده از گوشههای تند و شکستگیها در خطوط حروف فونت حناچی و استفاده از چرخشهای متعدد برای نگارش حروف، سیالیّت ویژهای به این دستخط داده است. از طرفی رعایت شکل کامل حروف فارسی شامل وضوح دندانهها و سرکشها، عدم حذف یا کوچکنمایی حفرهها، نمایش مناسب نقاط حروف و همچنین تناسب عالی در ابعاد حرفها، فونت حناچی را به یک فونت یکدست، منظم و بسیار خوانا تبدیل کرده است. به همین دلیل است که بسیاری از طراحان حوزه کودک، قلم حناچی را در صدر انتخابهای خود جهت طراحیها و صفحهآراییهای گوناگون قرار میدهند.
فونت فارسی حناچی در نوشتن متنهای عاشقانه و احساسی، داستانهای کوتاه و بلند، دلنوشته، طرحهای مذهبی، تبلیغات محیطی، تولید محتوای فضای مجازی و… نیز کاربرد زیادی دارد. با این حال، این فونت معمولاً در طراحیهای بزرگ و کمحجم نظیر طراحی لوگو، عناوین بنرها، تیتر کتابها، طراحی اسم و… کاربرد زیادی ندارد و ساختار سادهی آن نیز باعث شده که برای نگارش متنهای رسمی، اداری و… چندان مورد استقبال قرار نگیرد.