در میان فونتهایی که اغلب برای تایپوگرافی یا درج تیترها و عناوین استفاده میشود، فونت ری از محبوبیت زیادی برخوردار است. اگرچه هنوز هم قلمهای دیگری همچون قلم «تیتر» کاربرد زیادی از این حیث در بین طراحان و ناشران دارد، اما خانواده قلم ری (w_Ray) نیز با داشتن ویژگیهایی خاص و مثالزدنی، جای خود را در میان بسیاری از طرحها و صفحهآراییها باز کرده است. ری به عنوان یکی از فونتهای میراثدار خط نسخ شناخته میشود و همین ویژگی کافی است تا شاهد ساختاری قدرتمند و بااصالت از آن باشیم. با سایت فونتیار همراه شوید تا اطلاعات بیشتری درباره نحوه شکلگیری و ویژگیهای ممتاز این قلم به دست آوریم.
داستان تولد فونت ری
طراحی قلم ری از سال ۹۴ و با همکاری امید امامیان و رضا بختیاریفرد آغاز شد. به گفته طراحان، هدف از شکلگیری فونت ری ایجاد قلمی سنگینوزن و جدی برای مصارف تجاری و تبلیغاتی بود که بتواند با قلمهایی همچون فونت تیتر رقابت کند. برای این کار، از ساختار ماندگار و جذاب خط نسخ کمک گرفته شد تا برداشتی امروزی از فرمهای آشنای این خط به دست آید. به مرور زمان با تکمیل ۷ وزن فونت ری، کار طراحی خانواده این قلم در سال ۹۷ به اتمام رسید و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
وزن های فونت ری و کاربرد آن ها
در طراحی اوزان مختلف فونت ری برخلاف رویههای معمول، وزن اصلی (w_Ray Regular) پس از وزن بلک (w_Ray Black) طراحی شد تا با داشتن اغراق و تنش کمتر، برای متنهای تبلیغاتی و نامهنگاریها به کار رود. سایر وزنهای سبک این قلم نظیر w_Ray Light و w_Ray Medium نیز در نگارش متنهای طولانی مناسب است. وزنهای بالاتر مانند w_Ray Extra Black به خوبی میتواند پاسخگوی طراحان در مواردی نظیر طراحی اسم، طراحی لوگو، تیترزنی، تایپوگرافی و… باشد. وزنهای میانه فونت ری همچون w_Ray Bold و w_Ray Extra Bold نیز اغلب برای نوشتههای کوتاه در طراحی پوستر و بنر به کار میرود.
قلم ری؛ تداعی گر انسجام و لطافت
در همان نگاه اول میتوان در کنار انسجام و استحکام قلم ری، لطافت و نرمی خاصی را نیز در طراحی حروف آن مشاهده کرد. با وجود الهامگیری از خط نسخ، تغییراتی در تناسبات فونت ری ایجاد شده تا چشمنوازتر و امروزیتر به نظر برسد. وجود فواصل خالی و پرت در ساختار این قلم به چشم نمیخورد و حروف به نرمی در هم تنیده شدهاند. کشیدگی نسبی برخی حرفها در راستای افقی نیز به لطافت و روانخوانی فونت افزوده است. جزئیات حروف از جمله نقطهها، دندانهها سرکشها و… به حاشیه نرفتهاند و با ابعاد مناسبی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. لذا میتوان یک نظم ظریف را در بدنه فونت ری مشاهده کرد.
ویژگی های مثبت فونت ری چیست؟
با توجه به دقت هنرمندانهای که در خلق فونت ری به کار رفته، این قلم را میتوان یکی از بهترین فونت های فارسی برای طراحی دانست که علاوه بر انتقال پیام متن، تصویرسازی زیبایی نیز ایجاد میکند. از دیگر ویژگیهای مثبت ری میتوان موارد زیر را نام برد:
- وجود فراز و فرودهای کوتاه و لطیف
- استخوانبندی منسجم و محکم
- زاویههای نرم و فراوان
- سطوح صاف و آرامشبخش در ساختار حروف
جوایز و افتخارات خانواده قلم ری
ویژگیهای منحصربهفرد قلم ری موجب شده که این فونت بتواند به ۲ جایزه بینالمللی مهم دست یابد. کسب دیپلم افتخار مسابقه معتبر گرانشان در سال ۲۰۱۷ و دریافت نشان تایپوگرافی ممتاز از باشگاه طراحان فونت (تایپ) آمریکا (TDC) در سال ۲۰۱۸، از جمله افتخارات کسبشده توسط فونت ری میباشد. لازم به ذکر است که این نشان، به عنوان معتبرترین گواهی بینالمللی طراحی قلم شناخته میشود. همچنین پشتیبانی قلم از زبانهای فارسی، عربی، کردی، اردو، جاوی و انگلیسی باعث استقبال قابل توجهی از آن شده است. برای حروف لاتین این قلم از فونت Alegreya Sans استفاده شده که تحت مجوز OFL انتشار یافته است.
چقدر خوب خوبیه، دست مریم سافت درد نکنه بابت ارائه فونت فارسی ری
واقعا کسی دنبال دانلود رایگان فونت ری هست؟ حیف نیست این فونت خوانا و جذاب رو رایگان دانلو کنید، بخرید بخدا ارزشش رو داره
سلام
بله واقعا فونت زیبایی هست و ارزش خرید بالایی داره، به دوستانی هم که دنبال دانلود بدون هزینه فونت ری هستند، پیشنهاد میکنم حتما از طریق سایت مریم سافت اقدام به خرید این فونت زیبا بکنند.
با تشکر